Litvanya Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Litvanya Vatandaşlığı

LİTVANYA OTURMA İZNİ

Litvanya'da çalışma izni
Litvanya'da yasal olarak çalışmak isteyen bir yabancı, Litvanya'da çalışma izni ve oturma izni almalıdır.
Litvanya'da çalışmak isteyen bir yabancı, önce kendisini kiralamak isteyen bir işveren - Litvanya şirketi bulmalıdır. Bir işveren bulmaya başladığında, Litvanya Cumhuriyetinde bir çalışma izni için bir yabancı başvuruda bulunacaktır. Litvanya'da bir çalışma izni için belge sunulduktan sonra Litvanya'da ikamet tezkeresinin verilmesi için bir yabancıya belgeler sunulacaktır.
Litvanya'da bir çalışma izni çıkartmak için gerekli belgeleri sunmadan önce, Litvanya Çalışma Değişimi, Litvanya'daki bir şirkette boş bir pozisyon kaydettirmelidir. Boş pozisyon, Litvanya'da çalışma izni verilmesine ilişkin belgelerin sunulmasından 1 ay önce kaydedilir. Bu süre boyunca Litvanya vatandaşları ve Litvanya'nın daimi ikametgahları işverenin şartlarını yerine getirir ve boşluk başvurusunda bulunma hakkına sahiptir. İşveren - Litvanya şirketi, boşluk için uygun bir aday bulamazsa, bir yabancı, Litvanya'da bir çalışma izni çıkartması için bir yabancıya bir belge gönderebilir.
Aşağıdaki temel şartlar, Litvanya'da çalışmak isteyen bir yabancı için belirlenmiştir:
Litvanya'da çalışmak isteyen bir yabancı, uygun bir alanda nitelik kazanır, yeterlilik destekleyici belgeler (derslerin, seminerlerin, pratik eğitimin, diplomaların vb. tamamlanmasıyla ilgili belgeler);
Uzaylıların, son 2 yıl içinde uygun bir alanda ve destekleyici belgelerde en az 1 yıllık bir iş deneyimine sahip olmaları gerekir.
Litvanya'da bir çalışma izni belgesi - yerel bir işçi değişimi dairesi
Litvanya'da bir çalışma izni verilmesi için süre sınırları - 20 güne kadar.
Litvanya'da bir çalışma izninin verilmesine ilişkin belgelerin sunulmasından sonra Litvanya'da ikamet izni belgesi sunulacaktır.
Litvanya'da ikamet iznine ilişkin belgelerin sunulması için - Litvanya'nın yurtdışındaki bir diplomatik misyonu veya konsolosluk görevini veya Litvanya'daki bir göç hizmetini sunmak için yer açın.
Litvanya'da ikamet izni verilmesine ilişkin süre sınırları - 2-4 ay.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Litvanya Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Litvanya Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Litvanya vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Belgeler
Geçici ikamet izni başvurusunun verilmesi için Litvanya Cumhuriyeti'nde aşağıdakiler sunulacaktır:
geçerli seyahat belgesi (pasaport) ve bunun bir kopyası;
Geçici ikamet izni başvurusu göç hizmetine sunulduğunda, vize feragat hakkı yoksa geçerli vize veya oturma izninin yanı sıra bir kopyası;
geçici ikamet izninin verilmesi veya değiştirilmesine ilişkin esasın doğrulanması - Litvanya Cumhuriyetinde kurulmuş bir şirketin, kurumun, kuruluşun veya bir şubenin tescili, ana sözleşmesi veya yönetmelikleri ile yabancıların bir sahibinin olduğunu doğrulayan belgeler veya / veya böyle bir şirket, kurum, kuruluş veya şube müdürü;
yaşa karşılık gelen bir fotoğraf (40 x 60 mm);
sabıka kaydı. Litvanya dili için yasalaştırılmış ve tercüme edilmiş olmalıdır. (yeni gereklilik).
Yatırım – Göç Programı
Litvanya'da yasal faaliyet esasına göre yaşamak için geçici ikamet izni ve bunu gerçekleştirme niyeti, aşağıdaki koşullar sağlandığında bir yabancıya verilir:
1. Yabancılar, şirketin kayıtlı sermayesinin 1 / 3'ünden az olmayan nominal değerde bir Litvanya firmasının bir yöneticisi veya hissedarıdır;
2. Litvanya şirketinin sermayesinin değeri en az 28 000 Euro'dur ve bu tutarın 14.000 Euro'ndan azı yabancı tarafından yatırım yapılan fon veya diğer varlıklardır;
3. Litvanya şirketinin tam zamanlı çalışması Litvanya, diğer Avrupa Birliği Üye Devleti veya Avrupa Serbest Ticaret Birliği Üyesi Devletler, Litvanya'da kalıcı olarak ikamet eden vatandaşlar veya yabancılar olup, aylık ücreti (tüm personelin) - Litvanya'da aylık ortalama 2 aydan daha az ücretse ( 1 587 avro);
4. Litvanya şirketi, yabancı uyruklu kişinin geçici ikamet izni başvurusu yapıldıktan sonra en az 6 aylık bir süre için kurucu belgelerine göre faaliyet göstermektedir.
Geçici ikamet izninin verilmesi ve değiştirilmesi ile ilgili şartlar: Geçici ikamet izni bir yıl boyunca verilir ve 2 yıl değiştirilir. Bir kişi, Litvanya'da 5 yıldır yaşadıktan sonra Litvanya'da yaşamak için daimi ikamet izni başvurusunda bulunabilir. 10 yıl sonra Litvanya vatandaşlığı için başvuruda bulunabilir.
Çalışma izni: Bir yabancının çalışma izni yükümlülüğü serbest bırakılmıştır.
01 01 2017'den itibaren yabancının aile üyeleri birlikte göç eder.
Yatırım I göçmenlik programının fiyatları:
Bir şirketin kuruluşu (yetkili sermaye 28000 Euro) - 1200 Avro + İzinli sermaye - 28 000 Avro.
Veya
Bir şirketin satın alınması (yetkili sermaye 28000 Euro) - 3000 Euro.
Veya
İşletme işletme satın alımı - pazarlık edilebilir.
Oturma izni: 600-1100 Euro.
Ek hizmetler:
Bir büro seçimi, kiralama hazırlığı ve müşterinin menfaatlerini temsil etme - 150 Avro (10 saate kadar çalışma).
Sanal ofis - yılda 200 Euro.
Çalışanların aranması, seçilmesi ve çalıştırılması - kişi başı 140 Euro.
Bir şirket çalıştırmanın asgari maliyeti:
Çalışanın aylık ücretinden alınan vergiler - ücretin yaklaşık% 50'si.
Çalışan başına asgari ücret - 380 Euro.
Ofis kirası - ayda 100 Avro / Sanal ofis - yılda 200 Euro.
Bir muhasebeci - yılda 950 Avro veya ayda 100 Avro.
Şartları :
Bir şirketin kayıt süresi: yaklaşık 5-10 iş günü.
Bir şirketi satmak ve satın almak için gereken süre: yaklaşık 5-10 iş günü.
Litvanya'da geçici ikamet iznine ilişkin belgelerin hazırlanma süresi: 5 iş gününe kadar.
Bir karara varmak için gereken süre - 2 - 4 aydır.
Göndereceğiniz belgeler: Litvanya diplomatik ve konsolosluk temsilcileri veya Göç Dairesi.
Litvanya'ya varış:
Litvanya'da ikamet iznine ilişkin belgeler Litvanya büyükelçiliğine veya yurtdışında bir konsolosluk bürosuna gönderilirse, kişi kart formasyonu için yalnızca bir kez Litvanya'ya gelmek zorunda kalacaktır.
Litvanya'da ikamet iznine ilişkin belgeler Litvanya Göç Dairesine teslim edilirse, kişinin iki defa Litvanya'ya gelmesi gerekir: Göç Bölümü Litvanya'da oturma izni vermeye karar verdiğinde belgeleri sunması ve kartı resmileştirmesi gerekir.
Şirket kaydı veya satış ve satın alma prosedürleri için Litvanya'ya gelmek gerekli değildir.
Bir yabancı, Litvanya'da yabancı bir şirketin temsilcilik, şube veya şirketinin yöneticisi veya uzmanı olarak çalışabilir ve yaşayabilir ve yabancı bir şirketin temsilcilik, şube veya şirketinin çalışması için bilgi ve becerisine ihtiyaç duyar.
Temsilcilik, Bağlı Şirket ve Şube - Göçmenlik Programı
Litvanya'da yaşamak için geçici ikamet izni aşağıdaki koşullar sağlandığında bir yabancıya verilir:
Bir yabancı, Litvanya'da bulunan aynı şirket grubuna ait bir yabancı şirketin temsilcilik, şube veya şirketinde müdür veya uzman olarak çalışmak için en fazla 3 yıl Litvanya'da kalabilir;
Bir yabancı, yabancı şirkette Litvanya'ya geliş tarihinden en az bir yıl önce ve Litvanya'da kurulu şirketin, temsilcilik veya şubenin çalışması için uzmanlığı veya yüksek mesleki nitelikleri olması için bir yıl çalışmışsa.
Ücretler :
Temsilciliğin, şubenin veya şirketin kurulması - 1320 Euro.
Oturma izni: 600-1100 Euro.
Aile üyeleri için (her kisi için) ikamet izni - 450-900 Euro.
Ek hizmetler:
Belgelerin çevirisi - yaklaşık 70-300 Euro.
Bir büro seçimi, kiralama hazırlığı ve müşterinin menfaatlerini temsil etme - 150 Avro (10 saate kadar çalışma).
Sanal ofis - yılda 200 Euro.
Temsili bir ofis, şube veya şirket çalıştırmanın asgari maliyeti:
Çalışanların aylık ücretlerinden alınan vergiler, asgari ücreti (380 Euro) öderken yaklaşık 150 Euro'dur.
Çalışan başına asgari ücret - 380 Euro.
Ofis kirası - ayda 100 Avro / Sanal ofis - yılda 200 Euro.
Bir muhasebeci - yılda 950 Avro veya ayda 100 Avro.
Şartları:
Temsil ofisi, şube veya şirket kurma süresi: 3-4 hafta.
Litvanya'da geçici ikamet iznine ilişkin belgelerin hazırlanma süresi: 5 iş gününe kadar.
Bir karara varmak için gereken süre - 2 - 4 aydır.
Litvanya'ya varış:
Litvanya'da ikamet iznine ilişkin belgeler Litvanya Göç Dairesine teslim edilirse, kişinin iki defa Litvanya'ya gelmesi gerekir: Göç Bölümü Litvanya'da oturma izni vermeye karar verdiğinde belgeleri sunması ve kartı resmileştirmesi gerekir.
Temsil bürosu veya şube kurmak için Litvanya'ya gelmek gerekli değildir.
Litvanya'da ikamet iznine ilişkin belgeler Litvanya büyükelçiliğine veya yurtdışında bir konsolosluk bürosuna gönderilirse, kişi kart formasyonu için yalnızca bir kez Litvanya'ya gelmek zorunda kalacaktır.


Litvanya vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Litvanya vatandaşlığı, bir kişinin karşılıklı hak ve yükümlülükleri temelinde Litvanya Cumhuriyeti ile kalıcı bir yasal ilişkisidir.
Litvanya Vatandaşlığı:
doğum;
vatandaşlık restorasyonu;
Litvanya vatandaşlığı verilmesi ile elde edilir.
Mevcut Vatandaşlıktan Vazgeçerken Litvanya Vatandaşlığını Geri Getirmek
15 Haziran 1940 öncesinde Litvanya vatandaşlığı olan kişiler ve onların torunları, farklı bir devletin vatandaşı değillerse veya mevcut vatandaşlığını bırakmak istiyorlarsa, Litvanya vatandaşlığını yeniden elde edebilir.
Mevcut Vatandaşlığa Sahip Olurken Litvanya Vatandaşlığını Geri Alma (Çifte Vatandaşlık)
Farklı bir devletin vatandaşlığından vazgeçme şartı, Litvanya Vatandaşlığı Kanunu'nun 7. maddesinin 2, 3 ve 4 numaralı alt bölümleri uyarınca, hem Litvanya hem de farklı bir vatandaş olabilecek kişilere uygulanmaz; ör.
•11 Mart 1990 tarihinden önce Litvanya Cumhuriyeti'nden sürülmüş ve farklı bir vatandaşlık kazanmış olan kişi;
•Litvanya'yı 11 Mart 1990'dan önce terk eden ve farklı bir devletin vatandaşlığını kazanmış olan kişi;
•Yukarıda belirtilen bir kişinin soyundan gelen kişi.
Litvanya'da çifte vatandaşlık , aşağıdaki kişiler tarafından edinilebilir:
Litvanya vatandaşlığına ve vatandaşlığına doğumdan sonra farklı bir devlet kazandı ve 21 yaşın altındaysa;
farklı bir devletin vatandaşıyla evlilik yoluyla yabancı bir vatandaşlık kazanmışsa;
Litvanya'nın bir vatandaşı (-s) tarafından 18 yaşına gelmeden önce kabul edilirse ve Litvanya vatandaşlığını kazandıklarında, 21 yaşından küçüklerse;
Litvanya vatandaşıyken, 18 yaşına gelmeden önce farklı bir vatandaş tarafından kabul edildiklerinde ve bu evlatlık edinildikten sonra o devletin vatandaşlığına geçmeleri koşuluyla 21 yaşın altındadaysa;
farklı bir devletin vatandaşı olmak istisna olarak Litvanya vatandaşlığını kazandıysa;
Litvanya'da mülteci statüsüyken Litvanya vatandaşlığına geçtiyse
Litvanya İkamet İzninin Avantajları
İlk Litvanya Geçici Oturma İzni kartı iki yıl süreyle verilir. Ve bir dahaki sefer iki yıl süreyle de yenilenecektir.
Bir şirketin bir başvuru sahibi / sahibinin, girişimde kendi hesabına çalışması ve Litvanya'ya göç sırasında kendisi için vergi ödemesine gerek yoktur.
Bir şirketin sermayesi, bu genel tutardan 28'000 EUR ve en az 14'000 EUR tutarında olmalı.
Litvanya ikamet iznine en yakın Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçiliğine başvurabilirsiniz (Litvanya'da başvurmak için zorunlu değildir) veya Litvanya'ya gelip doğrudan Litvanya Göç Dairesine başvurabilir ve Litvanya'ya göç hakkında daha fazla bilgi isteyebilirsiniz


Litvanya'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 413.60 €
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 257.59 €
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 690.58 €
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 411.04 €
Şehir merkezinde satılık daire 2.207.36 € 1.
Metrekare daire fiyatı merkez dışında 1.267.86 €
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 665.54 €
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 2.00
Nerede Yaşamalı ?
Litvanya, dengeli bir ülkesidir. Buraya girmek kolaydır - ancak yine de, turistlerin bunaltıcı olmasını sağlayacak kadar popüler değildir. Fiyatlar (ve maaşlar) Batı ülkelerinin fiyatlarının altındadır, ancak kolaylıklar kalitesi benzerdir. İklim mevsimlere göre ciddi biçimde değişerek bir seçenek sunuyor. Dünyanın dört bir yanından gelen gıdalar ve ürünler sunuyor - ancak göçmenlik göreceli olarak az olduğundan yerel kültür hâlâ geçerli.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın